Fisken

En fisk er en fisk, ikke sant? Våt og glatt, fullpakket med havets godsaker? Ikke sant?

Feil!

I likhet med alt annet som svømmer, går eller flyr på jorden, vil kvaliteten på kjøttet i stor grad være avhengig av det den spiser og miljøet den vokser opp i. Havet på Helgeland gir de beste vekstvilkår. Med vår tilretteleggelse for bevegelsesmulighet, leveområde og vannkvalitet vil smaken og næringsverdien i det som ligger på tallerkenen være av ypperste klasse. Vi vil derfor ikke gi fisken vår kjemikalier eller kunstige fargestoffer.

Kort Sagt:

Vi vil aldri med viten og vilje gjort noe som kan ødelegge miljøet vi og lokalsamfunnet vårt er avhengige av. Det er bare sunn fornuft.

Glad

Når vårt anlegg står ferdig og du kommer på besøk skal du se laks som hopper i luften, er lusefri og vifter med halen. Vi liker å tro at det er fordi de er så glade for å være i våre anlegg, men gitt laksens kaldblodige natur og de naturgitte forholdene som ligger i sjøvannet på Helgelandskysten er det nok ikke det som ligger bak...

– Vårt hovedfokus er likevel å skape en glad laks som vokser opp uten påvirkning fra andre faktorer i havet.

SUNN

Som fiskeoppdrettere vil vi etterligne laksens naturlige oppvekstvilkår og har derfor etter nøye vurderinger valgt Langsetvågen som vår første lokasjon. I anlegget gir vi fisken bedre rom slik at den ikke står så tett.

Dette reduserer problemer knyttet til for mye fisk per kubikk og gir et friskere kjøtt som er mindre preget av stress.

FISK INN/FISK UT

Forholdet mellom hvor mange kilo fisk og marine organismer (fiskemel/fiskeolje) i fôret som må til for å få 1 kilo laks, er én av de største utfordringene til bærekraftig fiskeoppdrett. Ved å fokusere på effektivitet og bruk av vegetabilske proteinkilder kan vi med stolthet fortelle at vi har et forhold på < 1:1 - det vil si at vi produserer mer fisk enn vi forbruker.

Gjenvinning

Anlegget vil minimere forurensingen fra fusselavfall (avføring og fôr-rester fra fisk) da dette vil bli benyttet til produksjon av biogass som vil gjenbrukes.

Det næringsrike avløpsvannet fra anlegget kan benyttes til produksjon av alger/mikroalger som igjen benyttes til produksjon av fiskefôr.

UTEN KJEMIKALIER

Vi bruker ikke kjemikalier for å få finere farge på laksen, eller for å manipulere vekst, smak eller utseende på noen andre måter. Punktum.